Raarrrr ongeval

Er waren eens een man en een vrouw. Zij woonden in een land hier niet ver vandaan, in de plaats Aalst. Na een gezellige avond met vrienden in de kroeg reden zij weg met hun auto. De brug die ze over gingen, bleek te zijn verdwenen. Ze kwamen in het water terecht en verdronken beiden in hun auto. Twee dagen later werden zij gevonden in de rivier de Dender, naast hen nog een auto met daarin het stoffelijk overschot van een 38-jarige vrouw die al sinds augustus werd vermist.

Dit gebeurde deze week echt in België, meldde Het Laatste Nieuws. De man en vrouw waren Kenny Roels en Beverly Declercq, 24 en 23 jaar jong. De 38-jarige vrouw was Chantal Moeyersons.
In april werd de Sint Annabrug in Aalst een tiental meter opgeschoven. De weg bleef echter onveranderd: Zelfs de verkeerslichten staan er nu nog! De weg loopt niet rechtstreeks het water in, maar in het donker is het toch slecht te zien waar de weg precies is. Een balustrade of drempel zijn niet aanwezig, net zoals duidelijke verkeersborden.

De politie van Aalst vertelde over de telefoon dat het bericht niet klopt. “Het is allemaal sensatie. Er is nog niks bewezen, er wordt nog onderzoek gedaan door de recherche. De mogelijkheden worden allemaal eerlijk onderzocht, daar kunnen we geen uitspraak over doen.” Hoe komt HLN dan aan dit nieuws? De schrijfster van het artikel, Karen Sleurs, mailde daar het volgende over:

“Niemand weet natuurlijk waarom de slachtoffers precies in de rivier reden en dat zullen we waarschijnlijk ook nooit te weten komen. Maar er zijn wel aanwijzingen dat het komt omdat de brug verplaatst is, ook al wil de politie en de stad dat niet toegeven.
Zo vermoeden de vrienden en familie van de slachtoffers dat het zo gelopen is omdat ze ‘uit gewoonte’ naar de oude brug reden. Zij zijn dan ook boos op de stad en de burgemeester.
Daarnaast zijn Kenny en Beverly als Chantal net op de plaats waar vroeger de brug stond in het water gereden. Twee mensen in één maand tijd op identiek dezelfde plek lijkt niet echt meer toeval! Ook stonden er nog steeds stoplichten voor de oude brug, was de nieuwe verkeerssitautie nergens aangegeven en er was dus ook geen drempel of balustrade om hen tegen te houden. Niets dat er dus op wees dat ze verkeerd zaten.

Onze conclusie was dan ook dat de verplaatste brug waarschijnlijk de oorzaak was voor de ongevallen.”

De situatie is raarrrr, maar waarschijnlijk dus wel waar. De burgemeester van Aalst ontkent nog dat de situatie onveilig is, maar laat toch maandag een balustrade plaatsen. Misschien een beetje te laat?

(Er is ook een video-verslag van RTL XL) 

2 thoughts on “Raarrrr ongeval

  1. Gerard schreef:

    Een in en in trieste zaak.

  2. Schism schreef:

    ’t Is een spijtige zaak. Ik zag een foto van het koppel dat door iedereen gedeeld werd op facebook, een poging om hen te vinden.

Plaats een reactie